Сайт "SCHOOL-LAND-UA" лауреат VIII Всеукраїнського конкурсу MICROSOFT - 2011 "Вчитель-новатор"

               Освіта + Web

П`ятниця, 26.04.2024, 13:03
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту

Сайти випускників

Мир професій

Мир спорту

Мир авто

Мир музики

Таємниці історії

Foto щоденник

Синоптик


Карта

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » Архів матеріалів
Дмитрий Табачник вместе с послом России Михаилом Зурабовым и председателем правления Сбербанка России Германом Грефом примут участие в презентации совместного проекта российских и украинских ученых "Виртуальная школа". В ряде украинских городов 1 сентября пройдут акции протеста против министра образования Дмитрия Табачника под названием "С Табачника реформ, как с козла молока". Об этом сообщила пресс-служба общественного движения "Відсіч", которое и является организатором акций. Акции запланированы в Киеве ( под стенами Администрации Президента на улице Банковой ), в Донецке (возле госадминистрации ), во Львове ( на площади Рынок ), а также в Луцке, Дрогобыче и Черкассах. Напомним, на днях Национальный университет Киево-Могилянская академия ( НаУКМА ) обратился в Окружной административный суд г. Киева с иском к Министерству образования и науки, молодежи и спорта Украины в связи с ... Читати далі »
Просмотров: 714 | Добавил: Татьяна_Sokolskaj | Дата: 29.08.2011

Тема. Україна – наш спільний дім
Мета: ознайомити учнів з основними державотворчими подіями становлення незалежної України, основними засадами демократичного та суспільного ладу України, її досягненнями за останні роки; закріпити знання про державну символіку; сформулювати визначення: етнос, держава, громадянин, гілки влади; сприяти формуванню ціннісного ставлення до держави, суспільства, самого себе.
Обладнання: мультимедійна презентація, необхідні реквізити для проведення уроку, український вишитий рушник, кетяги калини, гілочки дуба.
Форма проведення: діалог з інтерактивними формами роботи
Хід проведення: відкрий веб-сторінку http://www.metodportal.net/node/2903
 
Просмотров: 1292 | Добавил: Olga_Bratischenko | Дата: 22.08.2011

На виконання Державної програми «Вчитель», регіональної програми «Освіта Донеччини. 2007-2011 роки» з метою поглиблення співробітництва у сфері новітніх педагогічних технологій, поширення перспективного педагогічного досвіду та педагогічних інновацій, технологічної модернізації післядипломної педагогічної освіти Донецьким обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти започатковано електронний журнал «Золоті сторінки освіти» (наказ Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти від 16.08.2011 року № 52). Умови публікації в електронному журналі «Золоті сторінки освіти»:
1. До публікації в електронному журналі «Золоті сторінки освіти» (далі Журналі) приймаються мето ... Читати далі »
Просмотров: 2238 | Добавил: Olga_Bratischenko | Дата: 21.08.2011

        Всеукраїнський конкурс "Учитель року – 2012" буде проведено у таких номінаціях:
"Українська мова та література”,
"Біологія”,
"Іноземна мова. Англійська”,
"Етика”,
"Фізичне виховання ”

Всеукраїнський конкурс ... Читати далі »

Просмотров: 634 | Добавил: Helena | Дата: 18.08.2011

Про це йдеться у відповідному наказі Міносвіти від 15 серпня 2011 року.

Згідно з наказом, у 2011/12 навчальному році олімпіади буде проведено з таких предметів: з української мови та літератури, російської мови і літератури, історії, основ правознавства, англійської, іспанської, німецької, французької мов, математики, фізики, астрономії, хімії, біології, екології, географі ... Читати далі »

Просмотров: 744 | Добавил: NatVik | Дата: 18.08.2011

Про це на прес-конференції повідомила заступник директора департаменту охорони материнства, дитинства та санаторного забезпечення Міністерства охорони здоров'я України Альона Терещенко."Якщо дитина станом на 1 вересня 2011 року не має довідки щодо результатів проходження обов'язкового медичного огляду, це не є підставою для того, щоб вона не відвідувала заклад освіти... Але це не поширюється на дітей 5-6 років, які йдуть у перший клас: вони повинні пройти щорічний профілактичний огляд перед школою", - сказала вона. ... Читати далі »

Просмотров: 496 | Добавил: NatVik | Дата: 18.08.2011

Відомо, що поточні та капітальні ремонти навчальних закладів в Україні почали з червня.
"У цьому навчальному році зусиллями центральних органів виконавчої влади і місцевих органів виконавчої влади передбачається проведення капітального або поточного ремонту всіх без виключення середніх навчальних закладів. Десь це повний ремонт, десь - частковий", - сказав Дмитро Табачник.
"Ремонт проводиться за рахунок коштів батьків та спонсорських коштів", - каже начальник регіонального відділу освіти у Чернігівській області Любов Любенко.
За її словами, всі школи цього району, попри обіцянки міністра, коштів на ремонти не отримали.
Зокрема, гроші на оновлення школи одного з сіл району протягом року збирали з батьків - по 10 гривень щомісяця. Наприкінці року зібрали гроші ще й на ремонт класів. Педагоги залучали навіть місцевих спонсорів, та коштів все ... Читати далі »
Просмотров: 580 | Добавил: Helena | Дата: 15.08.2011

11 серпня 2011 року відбулась нарада-семінар «Про порядок організації інклюзивного навчання у загальноосвітніх навчальних закладах» з метою обговорення проблемних аспектів щодо впровадження інклюзивного навчання у школах. Начальник відділу освіти осіб з особливими освітніми потребами Віра Шинкаренко ознайомила учасників із напрямами діяльності Міністерства щодо впровадження інклюзивного навчання з метою забезпечення прав дітей-інвалідів на отримання якісної освіти. Основний акцент зроблено на необхідності спільної діяльності науковців, практиків, представників органів управління освітою з питань системного науково-методичного забезпечення інклюзивної освіти.

З проблемними аспектами на шляху впровадження інклюзивного навчання ознайомила учасників наради Гал ... Читати далі »
Просмотров: 693 | Добавил: Helena | Дата: 14.08.2011

Випускники 2011 року, колишні учні 11-А класу, після вступної кампанії нарешті отримали довгоочікувані місця у кращих ВУЗах України. 
Ми вітаємо:
Безкоровайну Ілону – студентку Київського національного лінгвістичного університету;
Кардовську Ілону, Холманських Ганну, Косенко Марину – студенток Харківського національного економічного університету;
Жиляєву Юлію – студентку Київського національного економічного університету ім. В.Гетьмана;
Кардовську Аліну – студентку Харківської юридичної академії ім. Ярослава Мудрого;
Манжар Яну – студентку Харківського національного медичного університету;
Приходька Дмитра – студента Харківського національного аграрного університету;
Коробкіну Алевтину – студентку автомобільно-дорожного інституту ДВНЗ Донецького національного технічного інституту;
Жемелу Марію – студентку Костянтинівського медичного училища;
Пірожок Римму - студентку ДДМА.
Бажаємо успіхів та звершень у навчанні, веселих студентських років та щасливої життєвої дороги!  ... Читати далі »
Просмотров: 746 | Добавил: NatVik | Дата: 14.08.2011

Наказ щодо організації навчально-виховного процесу у 2011-2012 навчальному році
2011/12 навчальний рік в усіх без виключення навчальних закладах країни розпочнеться 1 вересня та триватиме до 25 травня. Відповідне урядове рішення, що внормовує питання завершення 2011/2012 навчального року, ухвалено у середу 13 липня. Рішення прийняте у зв’язку із проведенням в Україні фінальної частини європейського футбольного форуму ЕВРО-2012. Відповідне урядове рішення, що внормовує питання завершення 2011/2012 навчального року, ухвалено у середу 13 липня. Рішення прийняте у зв’язку із проведенням в Україні фінальної частини європейського футбольного форуму ЕВРО-2012. Органам виконавчої влади та місцевого самоврядування, в підпорядкуванні яких перебувають навчальні заклади, рекомендовано до встановленого строку завершити заняття в навчальних закладах незалежно від їх типу і форм власно ... Читати далі »

Просмотров: 680 | Добавил: Helena | Дата: 10.08.2011

24 серпня 2011 року український народ відзначає 20-річчя Дня Незале́жності Украї́ни — головне державне свято на честь прийняття Верховною Радою УРСР Акту проголошення незалежності України, підтверджену всенародним референдумом 1 грудня 1991 року, що прийнято вважати датою утворення держави Україна в її сучасному вигляді. Проголошення Акту незалежності України відкрило нову сторінку в історії України. На всіх етапах становлення український народ демонстрував високий національний дух і прагнення жити вільно і незалежно, у мирі та злагоді з іншими народами. Основними напрямками зовнішньої політики України були: ... Читати далі »

Просмотров: 916 | Добавил: Olga_Bratischenko | Дата: 09.08.2011

О том, что в следующем году Украина и Польша принимают Евро-2012, не секрет даже для тех, кто знает о футболе, скажем так, прожиточный минимум. Что уж говорить о болельщиках, у которых стены дома увешаны постерами футболистов, которые не пропускают ни одной трансляции и мечтают не только посмотреть матчи по ТВ, но и поглазеть вживую, да и внести свою лепту в организацию. И такой шанс появился! 

С 14 июня можно будет зарегистрироваться на официальном сайте УЕФА. Для проведения ЧЕ Украине понадобится 2750&nb ... Читати далі »
Просмотров: 769 | Добавил: NatVik | Дата: 08.08.2011


Цього року через скорочення кількості абітурієнтів університети пішли на зниження цін. Однак, як з'ясувалося, дешевим буде тільки 1 курс. З другого-третього курсу в контракт закладається ціна на 500-1500 грн. більше, ніж доведеться платити на початку навчання.
На таку хитрість ВНЗ пішли для того, щоб виграти конкуренцію. Однак, абітурієнтам та їхнім батькам варто уважно вивчати умови навчання на контракті, щоб не стати жертвою вдалого маркетингового ходу ВНЗ. Наприклад, щоб отримати диплом за напрямом "Журналістика" у Східноукраїнському національному університеті ім.В.Даля (СНУ) треба заплатити 36460 грн. за 4 роки навчання, а в Луганському національному університеті ім.Т.Шевченка (ЛНУ) навчання з тогож напрямку обійдеться всього у 28000 грн.
При цьому вартість навчання на 1 курсі в ЛНУ становить 7000 грн., а ... Читати далі »
Просмотров: 636 | Добавил: Helena | Дата: 02.08.2011 | Комментарии (0)

Близько 20 вищих навчальних закладів не отримали заяв від абітурієнтів на вступ. Про це сказав міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник в ході телефонної лінії.
"У порядка 2 десятків вищих навчальних закладів за станом на 31 липня подано 0 заяв", - повідомив міністр освіти.
Крім того, він відзначив, що в близько 30 ВНЗ подано менше 10 заяв, а у майже 130 ВНЗ подано від 10 до 100 заяв.
Табачник повідомив, що найближчими днями Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України обнародує список цих ВНЗ.
"180 навчальних закладів повинні, напевно, замислитися про своє призначення. І я обіцяю, що ми опублікуємо список цих "класних" ВНЗ і напишемо "Увага батьків і випускників 2012 року", - додав Д.Табачник.
За його словами, в цьому переліку в основному приватні ВНЗ і Міносвіти не може їх просто закрити, а може лише проінформувати абітурієнтів про те, наскільки ці ВНЗ популярні серед абітурієнтів.
Нагадаємо, ... Читати далі »
Просмотров: 459 | Добавил: Helena | Дата: 02.08.2011

  22 серпня в Україні відкриють електронну бібліотеку ексклюзивних матеріалів

22 серпня сайт Ех.ua планує представити проект до 20-річчя Незалежності України - електронну бібліотеку, куди увійдуть твори української літератури. У бібліотеці буде кілька розділів - поезія, проза, музика, візуальне мистецтво. 
Зараз Ех.ua проводить оцифровування контенту, після чого українські користувачі зможуть отримати ... Читати далі »

Просмотров: 496 | Добавил: NatVik | Дата: 27.07.2011

  Інститут інноваційних технологій та змісту освіти (ІІТЗО) надав оперативну інформацію щодо стану друкування підручників для школярів 11 класу.
За інформацією ІІТЗО, з 13 липня вже розпочато доставку підручників для учнів 11 класу до обласних книжкових баз. Станом на 19 липня, у повному обсязі вже надруковані 16 назв підручників з різних предметів. За словами директора департаменту дошкільної та загальної середньої освіти МОНмолодьспорт Олега Єреська, до 24 серпня всі області отримають підручники і вже 1 вересня вони лежатимуть на партах одинадцятикласників.
Просмотров: 699 | Добавил: NatVik | Дата: 24.07.2011

  Міністерство освіти Республіки Білорусь  запрошує українських школярів до участі у ІІІ Міжнародному конкурсі дитячого малюнка "Дружать діти на планеті”. Міністерство освіти Республіки Білорусь, Національний центр художньої творчості дітей і молоді м. Мінська за підтримки Білоруського союзу художників проводять ІІІ Міжнародний конкурс дитячого малюнка "Дружать діти на планеті”. Метою заходу є пошук і підтримка обдарованих дітей, ознайомлення юного покоління з життям і культурою різних народів світу. До участі в заході запрошуються учні загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів віком від 6 до ... Читати далі »
Просмотров: 695 | Добавил: NatVik | Дата: 21.07.2011

Увага! На нашому сайті розташовані завдання ІI туру Всеукраїнської учнівської олімпіади з базових дисциплін (розділ – «Методична лабораторія учителя» - «Всеукраїнська Інтернет олімпіада») http://school6.at.ua/load/vseukrajinska_internet_olimpiada_2010/16
Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 06.11.2002 року № 638 «Про проведення Всеукраїнських учнівських Інтернет-олімпіад з базових дисциплін» розпочато проведення Всеукраїнських учнівських Інтернет-олімпіад з базових дисциплін (математика, фізика, хімія, біологія, географія, економіка) та відкритої обласної Інтернет-олімпіади з російської мови та літератури у 2011 році. Олімпіади проводяться у два етапи в такі терміни: І ( заочний) етап - перший тур - 01 червня-15 липня 2011 року; другий тур - 15 липня – 01 вересня 2011 року; ІІ (очний) етап - грудень 2011 року. Положення про проведення, умови участі та завдання Всеукраїнських учнівських І ... Читати далі »
Просмотров: 605 | Добавил: Olga_Bratischenko | Дата: 18.07.2011

В Украине День металлурга — это профессиональный праздник работников металлургической и горнодобывающей промышленности. Празднование Дня металлурга введено Указом Президента № 187/93 от 3 июня1993 года.

Металлургический комплекс — основа индустрии. В металлургический комплекс входят черная и цветная металлургия, которые охватывают все стадии технологических процессов: от добычи и обогащения сырья до получения готовой продукции в виде черных и цветных металлов и их сплавов.

Для развития черной металлургии в Украине есть все условия: огромная, компактно расположенная сырьевая база, потребитель (металлоемкое машиностроение), густая транспортная сеть, значительные топливные (коксующийся уголь) и трудовые ресурсы. Цветная металлургия в Украине, сравнительно с черной, развита менее, в первую очередь из-за отсутствия разведанных сырьевых ресурсов.

День металлурга, несомненно, можно считать поистине всенародным. Ведь труд металлургов — огромный в ... Читати далі »
Просмотров: 713 | Добавил: Olg@-K@g@nov@ | Дата: 17.07.2011

  Все знают, что самый простой способ запомнить что-либо – вовлечь зубрежку в процесс игры. А если нас попросят хорошенько подучиться, дабы самостоятельно создавать себе развлечения? 
Корпорация Microsoft выпустила приложение Microsoft Kodu, которое можно использовать для создания различных видеоигр. Для того чтобы смастерить игру, подросткам понадобятся минимальные познания в программировании и задатки сценариста – «бродилка» ведь должна получиться интересной, с захватывающим сюжетом. 
Для популя ... Читати далі »
Просмотров: 695 | Добавил: NatVik | Дата: 16.07.2011

« 1 2 ... 46 47 48 49 50 ... 59 60 »
Інтернет - безпека

Правова освіта

Наша бібліотека

Новини життя

Пошук

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Форум-конференція
  • Твоє віртуальне життя (63)
  • Музыкальный форум. (83)
  • Журнал "Дніпро" запрошує літературні таланти! (28)
  • «100 человек, которые изменили ход истории» (114)
  • Державна атестація - 9 клас (56)
  • Твій вибір професії (102)

  • Архів записів

    Друкувати сторінку


    1 вересня
    1 вересня
    1 вересня
    1 вересня
    1 вересня
    1 вересня
    Copyright MyCorp © 2024