Сайт "SCHOOL-LAND-UA" лауреат VIII Всеукраїнського конкурсу MICROSOFT - 2011 "Вчитель-новатор"

               Освіта + Web

Субота, 20.04.2024, 09:44
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту

Сайти випускників

Мир професій

Мир спорту

Мир авто

Мир музики

Таємниці історії

Foto щоденник

Синоптик


Карта

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2011 » Серпень » 15 » Ремонти в школах закінчено, розпочато перевірки
16:43
Ремонти в школах закінчено, розпочато перевірки
Відомо, що поточні та капітальні ремонти навчальних закладів в Україні почали з червня.
"У цьому навчальному році зусиллями центральних органів виконавчої влади і місцевих органів виконавчої влади передбачається проведення капітального або поточного ремонту всіх без виключення середніх навчальних закладів. Десь це повний ремонт, десь - частковий", - сказав Дмитро Табачник.
"Ремонт проводиться за рахунок коштів батьків та спонсорських коштів", - каже начальник регіонального відділу освіти у Чернігівській області Любов Любенко.
За її словами, всі школи цього району, попри обіцянки міністра, коштів на ремонти не отримали.
Зокрема, гроші на оновлення школи одного з сіл району протягом року збирали з батьків - по 10 гривень щомісяця. Наприкінці року зібрали гроші ще й на ремонт класів. Педагоги залучали навіть місцевих спонсорів, та коштів все одно не вистачило.
"Зверталися, план писали, грошей немає. Та ми вже і не сподіваємося. Тому що, якщо будемо сподіватися та чекати, що нам хтось допоможе, то ремонт не буде зроблений", - сказала директор школи Галина Ляховенко.
"Батьки нас забезпечили фарбою, перекрити дах допомогли нам, ну, а виконані роботі, що під силу тільки професійній бригаді, - це і побілка повністю шкільних приміщень, це і переклеювання шпалер, це і перефарбовування стін... У відпустці жодного дня не був жоден учитель. От, і ще дуже багато попереду робіт", - сказала директор сільської школи у Чернігівській області Олена Дьошина.
Схожа ситуація спостерігається й в школах інших областей. "Здавати на ремонт школи, потім на ремонт класу, причому на ремонт класу здавали два рази - на початку року і в кінці року. І на заміну вікон у класі теж здавали ми, а потім після нас ще клас здавав на заміну тих же вікон. Ніхто не пояснює чому, навіщо вдруге", - говорить мати, дитина якої навчається в одній зі шкіл Київської області.
Попри це, держава наполягає, що робити потрібно не просто ремонти, а застосовувати енергозберігаючі технології.
Так, нещодавно прем’єр-міністр Микола Азаров доручив низці відомств розробити і з наступного року почати поетапно впроваджувати програму газозаміщення для котелень навчальних закладів. Проте, дозволити собі такі технології може не кожен. Такий насос у київській школі, що розташована в Оболонському району, три роки тому обійшовся столиці у 800 тисяч гривень.
Чи дійсно все відремонтували - інспекція Міносвіти обіцяє перевірку готовності шкіл до навчального року вже з 15 серпня. Схоже, питатимуть з місцевих керівників та педагогів попри мізерне фінансування та пасивність самого міністерства.

За матеріалами: Канал новин "24"
Переглядів: 579 | Додав: Helena | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Інтернет - безпека

Правова освіта

Наша бібліотека

Новини життя

Пошук

Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Форум-конференція
  • Твоє віртуальне життя (63)
  • Музыкальный форум. (83)
  • Журнал "Дніпро" запрошує літературні таланти! (28)
  • «100 человек, которые изменили ход истории» (114)
  • Державна атестація - 9 клас (56)
  • Твій вибір професії (102)

  • Архів записів

    Друкувати сторінку


    1 вересня
    1 вересня
    1 вересня
    1 вересня
    1 вересня
    1 вересня
    Copyright MyCorp © 2024