Сайт "SCHOOL-LAND-UA" лауреат VIII Всеукраїнського конкурсу MICROSOFT - 2011 "Вчитель-новатор"

               Освіта + Web

Субота, 20.04.2024, 12:38
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту

Сайти випускників

Мир професій

Мир спорту

Мир авто

Мир музики

Таємниці історії

Foto щоденник

Синоптик


Карта

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Червень » 30 » Міністр особисто контролюватиме підключення вузів до електронної бази з питань освіти
10:52
Міністр особисто контролюватиме підключення вузів до електронної бази з питань освіти

Дмитро Табачник радить абітурієнтам користуватися електронною системою вступу до вищих навчальних закладів, зазначаючи, що міністерством враховані неточності минулого року. Дмитро Табачник заявив, що вищі навчальні заклади, які не підключаться до Єдиної державної електронної бази з питань освіти, за допомогою якої здійснюватиметься робота системи Електронний вступ, порушуватимуть рівність та прозорість умов прийому.
"Хочу сказати, що всі ті, хто не підключиться до Єдиної державної електронної бази з питань освіти вчасно, будуть порушувати рівність і прозорість Умов прийому. Тому близько 30 вищих навчальних закладів, зокрема, це в основному недержавні, комунальні і деякі філії – вони повинні це здійснити за ті п’ять днів, що залишилися. В іншому випадку вже 2 липня ми будемо приймати відповідні організаційні заходи, аж до анулювання набору в ці заклади, буде скасований набір", - наголосив міністр під час селекторної наради щодо початку вступної кампанії.
Він зазначив, що контроль за підключенням всіх вищих навчальних закладів здійснюватиме особисто.
Крім того, Дмитро Табачник акцентував увагу на тому, що у 2012 році абітурієнтів значно більше. "Ми розуміємо, що в провідних вищих навчальних закладах можуть виникнути черги. Тому, хочу за допомогою засобів масової інформації порадити вступникам обрати альтернативний варіант для вступу – електронну систему", - зазначив міністр.
"Це, по-перше, зручніше. Не потрібно стояти в чергах, не потрібно витрачати свій час та гроші на транспорт. Ви заходите на відповідний сайт, вводите дані атестату, дані сертифікату зовнішнього незалежного оцінювання – і можна обирати навчальний заклад. До речі, розробники системи зробили її максимально простою в користуванні", - заявив міністр освіти.
Також, за його словами, враховано неточності, які виникли минулого року.
Нагадаємо, під час вступної кампанії 2012 року абітурієнти матимуть можливість подати заяву про вступ до вищого навчального закладу в електронній формі. Скористатися сервісом Електронний вступ можуть ті абітурієнти, які вступають на навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра, мають атестат про повну загальну середню освіту та сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання виданий у 2012 році, або сертифікати чи їх дублікати 2008, 2009, 2010 або 2011 року.
Заяви про вступ від всіх абітурієнтів мають бути внесені до Єдиної державної електронної бази з питань освіти. Як відомо, користування Єдиною базою з питань освіти для вищих навчальних закладів є платним, послуги з організації та підтримання доступу до електронної бази надає ДП "Інфоресурс".

Переглядів: 776 | Додав: Helena | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Інтернет - безпека

Правова освіта

Наша бібліотека

Новини життя

Пошук

Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Форум-конференція
  • Твоє віртуальне життя (63)
  • Музыкальный форум. (83)
  • Журнал "Дніпро" запрошує літературні таланти! (28)
  • «100 человек, которые изменили ход истории» (114)
  • Державна атестація - 9 клас (56)
  • Твій вибір професії (102)

  • Архів записів

    Друкувати сторінку


    1 вересня
    1 вересня
    1 вересня
    1 вересня
    1 вересня
    1 вересня
    Copyright MyCorp © 2024