Сайт "SCHOOL-LAND-UA" лауреат VIII Всеукраїнського конкурсу MICROSOFT - 2011 "Вчитель-новатор"

               Освіта + Web

Вівторок, 23.04.2024, 08:09
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту

Сайти випускників

Мир професій

Мир спорту

Мир авто

Мир музики

Таємниці історії

Foto щоденник

Синоптик


Карта

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2018 » Листопад » 11 » ЗВІТ ПРО ПРОВЕДЕННЯ ТИЖНЯ ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ (05.11.18 – 11.11.18)
11:23
ЗВІТ ПРО ПРОВЕДЕННЯ ТИЖНЯ ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ (05.11.18 – 11.11.18)

На виконання розпорядження відділу освіти Дружківської міської ради Донецької області від 30.10.2018р.. № 15, листа Донецької обласної державної адміністрації від 24.10.2018р. № 02/16/2032/0/2-18 «Про план заходів Тижня енергозбереження в Донецькій області» та з метою формування у учнів та шкільної молоді свідомого ставлення до необхідності підвищення ефективності використання енергоресурсів, з метою ознайомлення учнів школи з енергоефективних освітленням, формуванням знання про переваги сучасних енергоефективних технологій освітлення з метою зниження споживання електроенергії та сталого розвитку України, свідомого ставлення до необхідності підвищення ефективності використання енергоресурсів, визначення взаємозв’язку між виробництвом, споживанням електроенергії та екологічними проблемами, пов’язаними з викидами СО2 й інших речовин, що впливають на зміну клімату на планеті у ЗШ І-ІІІ ст.№6 з 05.11.18р. по 11.11.18р. пройшов Тиждень енергозбереження. У рамках цього тижня у школі були організовані наступні заходи: тематичні уроки та бесіди, диктанти, круглі столи, класні години, орієнтовані на ощадливе використання паливно – енергетичних ресурсів.

Розпочався тиждень проведенням загальношкільної лінійки «Електороенергію бережи – Україні допоможи!», написанням диктантів та переказів на енергозберігаючу тематику, випуском інформаційних газет «Бережіть енергію!», в якому взяли участь учні 5-11 класів, та конкурсом малюнків «Електроенергію збережи – країні допоможи!» для учнів 1-4 класів.

Протягом тижня пройшла акція «Лампочка мала, а економія велика». Учні 8-х класів підготували добірку порад, оформили пам'ятку з правилами заощадження та інформацією про енергозберігаючу поведінку «Корисні поради щодо раціонального використання енергії в побуті». Ці пам'ятки були надані всім класам для ознайомлення.

Класними керівниками 1-4-х класів для учнів було організовано перегляд мультиплікаційних фільмів «Добре світло», «Як працює електрична лампочка». Учні подивилися та обговорили мультфільми.

На уроках основ здоров’я вчителі провели усні журнали «Скажімо «так» енергоефективних лампочкам!»

Для учнів 1-11 класів класними керівниками було проведено виховні години «Збережеш електроенергію – допоможеш країні», «Енергоефективні лампи – актуальна проблема сьогодення». Для дітей дуже цікавими стали тренінги «Як лампочки бережуть довкілля» та «Чому варто сказати « так» енергоефективним лампам» проведені практичним психологом Зазимко А.В.

Старшокласники на уроках фізики захистили презентації «Енергозберігаючі технології», розповідали про джерела енергії у світі, раціональне використання різних видів енергії, а також наголосили про шкідливість для кожного з нас нераціонального використання енергії.

Вчитель географії Квартина Б.О. провела круглий стіл з використанням мультимедійних технологій «Як лампочки бережуть довкілля». Старшокласники міркували над більш глобальними проблемами, пов’язаними з пропагандою енергозбереження, ощадливих витрат паливно-енергетичних ресурсів. Звернули увагу на переваги та недоліки різних джерел енергії, та їх вплив на екологію. Висновок: аналіз витрат коштів на електроенергію має підстави до зниження. Учні розповіли про енергозберігаючі лампи, ЕЕ види ламп, ознайомилися з їхніми характеристиками, порівняли споживання електроенергії енергозберігаючими та лампами розжарювання визначили основні напрями енергозбереження в нашій країні: впровадження нових енергозберігаючих технологій; впровадження нового енергоекономічного обладнання; удосконалення існуючих технологій.

На веб-сайті школи http://school6.at.ua/ розміщено інформацію про проведення тижня енергозбереження.

Усі заходи, які проведені підчас тижня «Енергоефективне освітлення й енергозбереження в Україні», спрямовані на кінцевий результат – формування економічної компетентності школярів. Вчителі та учні одностайно прийшли до висновку, що подібні форми роботи корисні, необхідні і дозволяють застосовувати отримані знання в житті.

                         $IMAGE8$                      
Переглядів: 563 | Додав: Lenochka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Інтернет - безпека

Правова освіта

Наша бібліотека

Новини життя

Пошук

Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Форум-конференція
  • Твоє віртуальне життя (63)
  • Музыкальный форум. (83)
  • Журнал "Дніпро" запрошує літературні таланти! (28)
  • «100 человек, которые изменили ход истории» (114)
  • Державна атестація - 9 клас (56)
  • Твій вибір професії (102)

  • Архів записів

    Друкувати сторінку


    1 вересня
    1 вересня
    1 вересня
    1 вересня
    1 вересня
    1 вересня
    Copyright MyCorp © 2024