Сайт "SCHOOL-LAND-UA" лауреат VIII Всеукраїнського конкурсу MICROSOFT - 2011 "Вчитель-новатор"

               Освіта + Web

П`ятниця, 26.04.2024, 01:21
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту

Сайти випускників

Мир професій

Мир спорту

Мир авто

Мир музики

Таємниці історії

Foto щоденник

Синоптик


Карта

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2019 » Травень » 5 » Участь у житті міста. Громадська діяльність
14:03
Участь у житті міста. Громадська діяльність

Майбутнє вже сьогодні: в Дружківці діти допомагатимуть дорослим керувати містом
У Дружківці відбулась установча конференція зі створення дитячої консультативної ради при міському голові. Представниками від нашої школи до ради було обрано Ковальову Катерину (8а), Григор'єву Анастасію(8а) та Симонян Ірину (9а). У конференції брали участь Григор'єва А. та Ковальова К. Головним завданням дитячого дорадчого об’єднання має стати захист прав та інтересів дітей, а також залучення школярів і студентів до прийняття рішень в органах місцевого самоврядування з урахуванням їх думки.
Цього дня юні депутати мали змогу приміряти на себе роль своїх старших колег та провели перше засідання й голосування в сесійній залі для пленарних засідань Дружківської міської ради. За регламентом попередньо було обрано голову та секретаря, після цього молоді парламентарі спробували поставити на порядок денний та проголосувати своє перше рішення. Також члени дитячої ради мали змогу поставити свої питання співробітникам виконкому та дружківським депутатам. Зокрема юних учасників зустрічі цікавило, що необхідно зробити аби стати депутатом, як часто обирають місцевих депутатів, чи отримують вони платню за свою роботу, що входить до їх повноважень та багато іншого.
Після першого імпровізованого засідання дитячої ради школярі завітали до кабінету Дружківського міського голови Валерія Гнатенка. Керівник міста подякував учасникам заходу за виявлену активність та спитав, представники яких шкіл присутні. Як виявилося, до дитячої консультативної ради входять представники всіх дружківських шкіл.
Під час зустрічі міський голова зауважив, що віднині в Дружківці є вже три дорадчих органа: громадська рада, молодіжна рада та відтепер дитяча консультативна рада. Усі надані ними пропозиції є абсолютно рівнозначні, тож, якщо запропоновані ідеї в майбутньому будуть підтримані депутатами, то їх неодмінно втілять у життя. Тим більше Дружківка стала кандидатом світової ініціативи «Громада дружня до дітей та молоді», і в рамках її реалізації, за умови виконання плану дій, місто вже наступного року зможе отримати 1.5 млн. гривень на підтримку та розвиток дітей і молоді.
«Чим більше буде ідей, тим більше буде сил та засобів для їх реалізації. Громадський бюджет, підтримка дитячих ініціатив, встановлення дитячих майданчиків та футбольних полів зі штучним покриттям, підтримка дітей-сиріт, - це все ми робимо спільними зусиллями», – підкреслив Валерій Гнатенко. Окрім самого спілкування, кожен із школярів зміг на декілька хвилин відчути себе справжнім мером і посидіти за столом керівника міста.
Щодо покладених на дорадчу раду завдань, то тут є над чим замислитись. Зокрема маленькі члени консультативної ради мають: вносити пропозиції спрямовані на поліпшення становища дітей та молоді у місті, брати участь в обговоренні і прийнятті рішень що стосуються дітей та молоді Дружківки, надавати пропозиції, рекомендації щодо покращення якості та ефективності заходів із захисту прав та інтересів дітей, налагоджувати взаємодію з органами місцевого самоврядування та громадськими організаціями з питань планування і проведення роботи з дітьми, вивчати та аналізувати процеси в дитячому середовищі, брати участь в організації та проведенні громадських обговорень та слухань, що стосуються питань дітей, а також у межах своїх повноважень розглядати звернення дітей та їх представників. На завершення заходу юні парламентарі отримали смачні подарунки та своє перше домашнє завдання в якості членів консультативної ради – розробити положення про дитячу дорадчу раду та інші необхідні нормативні документи.

   

Переглядів: 419 | Додав: Helena | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Інтернет - безпека

Правова освіта

Наша бібліотека

Новини життя

Пошук

Календар
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Форум-конференція
  • Твоє віртуальне життя (63)
  • Музыкальный форум. (83)
  • Журнал "Дніпро" запрошує літературні таланти! (28)
  • «100 человек, которые изменили ход истории» (114)
  • Державна атестація - 9 клас (56)
  • Твій вибір професії (102)

  • Архів записів

    Друкувати сторінку


    1 вересня
    1 вересня
    1 вересня
    1 вересня
    1 вересня
    1 вересня
    Copyright MyCorp © 2024