Сайт "SCHOOL-LAND-UA" лауреат VIII Всеукраїнського конкурсу MICROSOFT - 2011 "Вчитель-новатор"

               Освіта + Web

П`ятниця, 26.04.2024, 03:18
Вітаю Вас Гость | RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Форум - конференція » Test category » Test forum » Зовнішнє незалежне оцінювання. (Проблеми. Пошуки. Новини.)
Зовнішнє незалежне оцінювання.
Olga_BratischenkoДата: Понеділок, 04.01.2010, 21:38 | Повідомлення # 1
Група: Видалені





Зовнішнє незалежне оцінювання. Рекомендації учителів, психологів, студентів, учнів.
Ваш успіх - у Ваших руках!
Увага! Реєстрація для участі в зовнішньому незалежньому оцінюванні розпочалася! Поспішайте! ah :ah: ah
З 15 грудня 2009 розпочалася реєстрація бажаючих взяти участь в зовнішньому оцінюванні навчальних досягнень, яке відбудеться у 2010 р. Український центр оцінювання якості освіти одразу ж відкрив доступ до персональних сторінок осіб, які зареєструвалися для участі в зовнішньому оцінюванні.

Користуючись PIN-кодом, зазначеним у сертифікаті, кожна особа, яка зареєструвалася для проходження зовнішнього оцінювання, через 3-4 дні після реєстрації може зайти на свою персональну сторінку, розміщену на сайті Українського центру оцінювання якості освіти. На персональній сторінці подано інформацію про особу, перелік предметів, вибраних нею для складання тестів.
Увага! У майбутньому на персональних сторінках розміщуватимуться запрошення до пунктів тестування та інформація про результати зовнішнього оцінювання.
ЗНО починається з реєстрації! Зроби свій перший крок - не відкладай реєстрацію! wacko

Прикріплення: 8841311.gif (5.8 Kb)
 
HelenaДата: Субота, 09.06.2012, 18:22 | Повідомлення # 91
Група: Видалені





У тестах з біології виявлено помилки при перекладі

Останнє тестування основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) не обійшлося без помилок. Про це повідомляє Всеукраїнська громадська організація "Громадянська мережа ОПОРА".
7 червня, коли абітурієнти складали ЗНО з біології, знову було помічено розбіжність завдань у тестових зошитах українською та російською мовами. Нагадаємо, схожий випадок ГМ ОПОРА зафіксувала і під час тестування з історії України. Тоді помилка у зошитах була технічною – порядковість варіантів відповідей на деякі запитання відрізнялася.
Спостерігачі на тестах з біології зафіксували звернення від учасників ЗНО з приводу невідповідності тестового завдання в основному зошиті та його перекладі. У зошиті українською мовою запитання звучало "Якими кровоносними судинами венозна кров рухається від серця", а російськомовний переклад був протилежний за змістом до оригіналу – "к сердцу". Причому, на обидва питання можна було знайти правильну відповідь у поданих варіантах.
Такі випадки зафіксовано у Сумській, Дніпропетровській, Харківській областях. Коли випускники на пунктах тестування зверталися за роз’ясненням до інструкторів, ті після консультацій з уповноваженими особами УЦОЯО радили абітурієнтам орієнтуватися на зміст завдань в україномовному зошиті.

08.06.2012 17:36, за матеріалами: Опора
 
olga_kuchinskayaДата: Четвер, 14.06.2012, 11:49 | Повідомлення # 92
Група: Видалені





Абитуриенты возмущены ошибками в тесте по биологии

Некоторым из выпускников ошибки в тестах могут закрыть дорогу к желанной специальности. Минобразования свою вину отрицает
Абитуриенты возмущены тем, что в тестах, которые они сдавали, нашлось немало ошибок, говорится в сюжете ТСН.
Так, в тесте внешнего независимого оценивания по биологии абитуриенты обнаружили неточности. Несколько правильных ответов в одном задании или наоборот - ни одного, нелепые картинки, а также проблемы с переводом.
В свою очередь, директор Украинского центра оценивания уверяет, что тесты проверяла целая группа специалистов, поэтому ошибок быть не может. "Если у нас найдется доктор биологических наук, кандидат биологических наук, учитель биологии, который докажет свою правоту нашей экспертной комиссии, мы конечно признаем свои ошибки", - заявила директор Украинского центра оценивания качества образования Ирина Зайцева.

confused help


Повідомлення відредагував olga_kuchinskaya - Четвер, 14.06.2012, 11:51
 
olga_kuchinskayaДата: П`ятниця, 15.06.2012, 06:59 | Повідомлення # 93
Група: Видалені





Визначено результати тестування з англійської мови

26 травня відбулося зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) з англійської мови. Участь у тестуванні взяли 82 тис. 428 абітурієнтів, що складає 92,6% від загальної кількості зареєстрованих для проходження зовнішнього незалежного оцінювання з цього предмета.
На перевірку надійшло 164 тис. 856 бланків відповідей, що складає 100% від загальної кількості тих, хто взяв участь у тестуванні. Усі роботи розпізнані, ідентифіковані та перевірені.
Результати ЗНО з англійської мови:
від 100 до 123,5 балів набрали 7 тис. 114 осіб (8,64% до кількості тих, хто взяв участь в тестуванні);
від 124 до 150 балів у 33 тис. 532 осіб (40,71%);
від 150,5 до 180 балів у 35 тис. 505 осіб (43,10%);
від 180,5 до 190 балів у 3 тис. 912 осіб (4,75%);
від 190,5 до 199,5 балів у 2 тис. 259 осіб (2,74%);
200 балів у 49 осіб (0,06%).
За порушення Порядку проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2012 році анульовано результати 57 учасників.
Результати зовнішнього незалежного оцінювання з англійської мови розміщені на інформаційних сторінках абітурієнтів.
У випадку незгоди з отриманим результатом апеляційну заяву абітурієнт може надіслати поштою на адресу Українського центру оцінювання якості освіти до 16 червня 2012 року (дата подання заяви визначатиметься за
штемпелем поштового відправлення). clap clap
 
olga_kuchinskayaДата: П`ятниця, 15.06.2012, 07:01 | Повідомлення # 94
Група: Видалені





Визначені результати зовнішнього незалежного оцінювання з фізики

5 червня відбулося зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) з фізики. Участь у тестуванні взяли 59 тис. 938 абітурієнтів, що складає 88,8% від загальної кількості зареєстрованих для проходження зовнішнього незалежного оцінювання з цього предмета.
На перевірку до Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) надійшло 59 тис. 938 бланків відповідей, що складає 100% від загальної кількості тих, хто взяв участь у тестуванні. Усі роботи розпізнані, ідентифіковані та перевірені.
Результати ЗНО з фізики:
від 100 до 123,5 балів набрали 5 тис. 441 особа (9,08% до кількості тих, хто взяв участь в тестуванні);
від 124 до 150 балів у 23 тис. 103 учасників ЗНО (38,57%);
від 150,5 до 180 балів у 26 тис. 971 особи (45,03%);
від 180,5 до 190 балів у 3 тис. 9 осіб (5,02%);
від 190,5 до 199,5 балів у 1 тис. 344 осіб (2,24%);
200 балів у 32 осіб (0,05%).
За порушення Порядку проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2012 році анульовано результати 38 учасників.
Результати зовнішнього незалежного оцінювання з фізики розміщені на інформаційних сторінках абітурієнтів.
У випадку незгоди з отриманим результатом апеляційну заяву абітурієнт може надіслати поштою на адресу Українського центру оцінювання якості освіти до 16 червня 2012 року (дата подання заяви визначатиметься за штемпелем поштового відправлення).
 
olga_kuchinskayaДата: П`ятниця, 15.06.2012, 07:03 | Повідомлення # 95
Група: Видалені





Д.Табачник знає про телефони в носках абітурієнтів під час тестування

Міністерство освіти й науки, молоді й спорту України має намір застосовувати спецзасоби під час зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО). Про це на брифінгу після засідання уряду заявив міністр освіти й науки, молоді та спорту Дмитро Табачник.
"Списувати, підглядати, користуватися будь-якими пристроями категорично заборонено. На жаль, у соцмережах молодь обмінюється всілякими "рецептами", як обдурити інспекторів і викладачів, причому в мережах "рецепти" від абсолютно смішних до негативних, що потрібно брати кілька телефонів, один класти на стіл, а інший ховати в носок. Але все це дурості, тому що ці люди втрачають рік часу й довіру. Багатьох дітей через це просто виводили з тестування. Тому методи контролю повинні бути", – повідомив Д.Табачник.
Також він відзначив, що єдине зауваження в нього до некоректної поведінки працівників міліції. "Абітурієнти в цей день нервують. Їм здається, що хтось із працівників міліції щось не так сказав, або не знайшовши телефон, попросив показати кишені й не вибачився. Ми будемо працювати з міліціонерами в цьому плані", – резюмував міністр освіти.
 
HelenaДата: Вівторок, 19.06.2012, 14:36 | Повідомлення # 96
Група: Видалені





Вступ-2012: все про Сертифікат ЗНО

19 червня українські абітурієнти дізнаються бали, які вони набрали під час тестування з української мови та біології. Нагадуємо, що результати ЗНО кожен учасник може побачити на індивідуальній сторінці на сайті УЦОЯО – testportal.gov.ua. Як повідомляє УЦОЯО, в багатьох вступників виникають питання щодо Сертифікату зовнішнього незалежного оцінювання. Фахівці центру відповіли на найбільш актуальні запитання абітурієнтів щодо цього важливого документа.
Сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання – це документ, що засвідчує факт проходження абітурієнтом зовнішнього незалежного оцінювання, а також отримані результати, указані в додатку до нього.
Сертифікат видається під час реєстрації для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні. У лівій верхній частині Сертифіката має бути вклеєна фотокартка абітурієнта. Нижній правий кут фотокартки скріплюється із бланком Сертифіката спеціальною номерною голографічною наліпкою прямокутної форми.
Під час тестувань у Сертифікаті проставляються позначки про проходження абітурієнтом зовнішнього незалежного оцінювання з певного навчального предмета.
У разі втрати або пошкодження Сертифіката абітурієнт повинен звернутися до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти з письмовою заявою про виготовлення дубліката Сертифіката. Передрук Сертифіката здійснюється за кошти особи, яка його замовляє.
Результати зовнішнього незалежного оцінювання зазначаються в Інформаційній картці, що є додатком до Сертифіката. Інформаційну картку абітурієнт роздруковує самостійно з інформаційної сторінки, розміщеної на веб-сайті Українського центру оцінювання якості освіти.
Для участі в конкурсі щодо зарахування до вищого навчального закладу абітурієнт має подати до приймальної комісії Сертифікат та Інформаційну картку.
Прикріплення: 8152958.jpg (23.0 Kb)
 
HelenaДата: Четвер, 21.06.2012, 16:29 | Повідомлення # 97
Група: Видалені





За лаштунками ЗНО: Як відбувається перевірка тестових робіт абітурієнтів ????(фото)

ТУТ - http://osvita.ua/test/test_article/29630/
Прикріплення: 7608216.jpg (3.1 Kb)
 
HelenaДата: Четвер, 22.11.2012, 21:02 | Повідомлення # 98
Група: Видалені





ПРОГРАМА ЗНО 2013 з усіх предметів ТУТ: http://www.lvtest.org.ua/zno2013/prohramy-zno-2013
 
D@shaДата: Понеділок, 14.01.2013, 14:17 | Повідомлення # 99
Група: Видалені





Вот и закончились наши зимние школьные каникулы. Очень скоро мы будем с радостью всапоминать эти счастливые дни, став студентами лучших ВУЗов Украины. Впереди нас ждёт ЗНО. Каждый безумно обеспокоен этим, ведь именно тогда решится наше будущее. Бесконечные репетиторы, формулы, даты - всё то, что мы должны были выучить за 11 лет нужно запомнить за этот год. Я уверена, ЗНО обязательно обернётся для нас только лучшими результатами. Мы обязательно поступим в желаемые ВУЗы и с радостью будем там учиться)))
 
Coca-ColaДата: Понеділок, 14.01.2013, 21:55 | Повідомлення # 100
Група: Видалені





Перший заступник голови Верховної Ради Ігор Калєтнік ініціюватиме проведення парламентських слухань щодо ефективності системи зовнішнього незалежного оцінювання, про це повідомляє прес-служба депутата.
На думку депутата система зовнішнього незалежного оцінювання себе не виправдала і щоб остаточно не втратити якість освіти, українським вищим навчальним закладам потрібно повернутись до практики прийому вступних іспитів.
За його словами, система освіти, що існувала раніше, була ефективнішою, «адже підготовка до вступних іспитів стимулювала молодь обирати і здобувати глибокі знання з конкретної професії, замість того, щоб шукати в Інтернеті відповіді на цьогорічні тести і намагатись завчити їх напам’ять».
«Існують спеціальності, для вступу на які необхідно скласти тести з однієї і тієї ж дисципліни. Наприклад: на спеціальність «агрономія» і на спеціальність «медицина» необхідно пройти тестування із біології», - говорить І. Калєтнік.
«Таким чином, якщо особа подавала документи на обидві спеціальності, при наявності достатньої кількості балів, більшість абітурієнтів обрала б спеціальність медика. Тобто, молодій людині не суттєво - ким стати у майбутньому, не зважаючи на те, що це абсолютно різні професії», - підкреслює перший заступник голови Верховної Ради України.
Ігор Калєтнік зазначив, що система зовнішнього незалежного оцінювання потребує корекції. Адже запровадження ЗНО було покликане надати всім випускникам рівні умови при вступі до вищих навчальних закладів, однак цього не сталося.
«Лише 20 відсотків школярів підтримують існуючу систему ЗНО. В той час як 80 відсотків учнів виступають категорично проти тестування в нинішньому вигляді. Серед основних скарг школярів - складність запитань у тестах і неоднозначність відповідей на них. Через це, не всі учні, які протягом року навчалися відмінно, успішно складають ЗНО», - сказав Ігор Калєтнік.
Він додав, що проведення зовнішнього незалежного оцінювання у сільській місцевості часто викликає зайві витрати в майбутніх абітурієнтів.
«Щоб скласти тести із спеціальних предметів, таких як фізика чи біологія, сільським школярам доводиться їхати здавати одну дисципліну в один райцентр, другу – в інший. Це не лише створює додаткові незручності, а й потребує додаткових матеріальних витрат», - наголосив перший заступник голови Верховної Ради.
«У зв’язку з цим я, як перший заступник голови Верховної Ради України разом із народним депутатом від фракції КПУ, Секретарем Комітету Верховної ради України з питань освіти і науки Олександром Зубчевським, ініціюватиму обговорення цього питання із широким загалом: директорами шкіл, коледжів, керівниками університетів, щоб знайти оптимальне рішення, з урахуванням думки фахівців галузі освіти. А по завершенню обговорення згадане питання заслуговує на те, щоб стати темою парламентських слухань. Адже якісна освіта – це майбутнє України», - заявив Калєтнік.
 
Форум - конференція » Test category » Test forum » Зовнішнє незалежне оцінювання. (Проблеми. Пошуки. Новини.)
Пошук:

1 вересня
1 вересня
1 вересня
1 вересня
1 вересня
1 вересня
Copyright MyCorp © 2024