Сайт "SCHOOL-LAND-UA" лауреат VIII Всеукраїнського конкурсу MICROSOFT - 2011 "Вчитель-новатор"

               Освіта + Web

Субота, 20.04.2024, 01:12
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту

Сайти випускників

Мир професій

Мир спорту

Мир авто

Мир музики

Таємниці історії

Foto щоденник

Синоптик


Карта

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2017 » Квітень » 19 » Про участь у міському етапі  Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)
16:32
Про участь у міському етапі  Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

18 квітня на базі Дружківської загальноосвітньої школи №6 відбулося відкриття І (міського) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).
Джура – так називали в Україні у 16-18 століттях зброєносця, учня у козацької старшини. Разом з козаками джури ходили в походи, брали участь у боях. Козацькі патріотичні традиції виховання і лежать в основі гри.
Під час урочистого відкриття гри учасників привітали головний суддя змагань, член оргкомітету гри, головний спеціаліст міського відділу освіти з питань виховної роботи та позашкільної освіти Прус Ірина Миколаївна та головний суддя конкурсної програми директор Дружківської ЗШ №7 Рябченко Олександр Леонідович. Вони побажали джурам успіхів у змаганнях і відзначили важливість збереження козацької спадщини: традицій мужності та козацької звитяги.
Початок святкового заходу був ознаменований звуками Державного гімну України. Щиро та проникливо піснею «Ми за Волю, ми за Мир» привітали гостей учні 6-А класу ЗШ №6.
Після завершення урочистої частини розпочалися конкурсні змагання, які триватимуть три дні.
Вже втретє учні ЗНЗ міста беруть участь у Всеукраїнській дитячо-юнацькій військово-патріотичній грі «Сокіл» («Джура»).
У цьому році учасниками змагань стали рої 12 загальноосвітніх закладів міста: ЗШ№1, НВК №4, ЗШ №6, ЗШ№7, ЗШ №8, ЗШ№9, НВК№10, НВК№11, ЗШ №12, НВК №14,ЗШ№17, гімназії «Інтелект».
До складу суддівської колегії першого дня змагань входили освітяни міста Прус І.М., Рябченко О.Л., Удовін М.В., а також представники Дружківського міського військового комісаріату: Рудич А.Г. та Чегринець С.В.
Початок змаганням (у перший з трьох днів проведення міського етапу гри) поклали виступи учнів у грі «Ватра» («У колі друзів»). Юні патріоти – учні 8-11 класів – у дружній атмосфері з’ясовували, яка з команд є найбільш артистичною, хто підготував найкращі сценічні костюми або міг похизуватися справжнім військовим одностроєм, у кого був найоригінальніший сценарій тематичної постановки.
Продовження змагального дня проходило на етапі інтелектуальної вікторини «Відун», під час якої учасники демонстрували знання історії козацтва, культурної спадщини України та відомості про її державні свята. Боротьба була запеклою та емоційною, адже завдання потребували зосередженості, швидкості та кмітливості.
Наприкінці першого дня змагань членами суддівської колегії було підбито підсумки гри «Ватра».
За суддівськими підрахунками переміг рій ЗШ№ 6 (Зубаренко Герман, Савченко Іван, Микитюк Данил, Болховит Анастасія, Косухіна Анастасія (10-А кл.), Бондар Павло, Талибов Тимур (9-А кл.), Кормилець Герман (9-Б кл.) з кількістю 11,6 балів.
Друге місце посів рій гімназії «Інтелект» - 11 балів
Третє місце журі присудило рою ЗШ№7, які набрали 10,5 балів.
Результати гри «Відун» будуть оприлюднені на початку другого дня змагань.
Наприкінці свята член журі, заступник військового комісару міста Рудич Андрій Григорійович подякував учасникам заходу за якісну підготовку виступів та побажав майбутніх перемог на наступних етапах.
А ми з нетерпіннями будемо чекати на продовження змагань і можливість юних джурів міста показати свою майстерність у конкурсах військової, туристичної та спортивної направленості. Бажаємо всім успіхів!

                                

Переглядів: 287 | Додав: Helena | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Інтернет - безпека

Правова освіта

Наша бібліотека

Новини життя

Пошук

Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Форум-конференція
  • Твоє віртуальне життя (63)
  • Музыкальный форум. (83)
  • Журнал "Дніпро" запрошує літературні таланти! (28)
  • «100 человек, которые изменили ход истории» (114)
  • Державна атестація - 9 клас (56)
  • Твій вибір професії (102)

  • Архів записів

    Друкувати сторінку


    1 вересня
    1 вересня
    1 вересня
    1 вересня
    1 вересня
    1 вересня
    Copyright MyCorp © 2024