Сайт "SCHOOL-LAND-UA" лауреат VIII Всеукраїнського конкурсу MICROSOFT - 2011 "Вчитель-новатор"

               Освіта + Web

П`ятниця, 19.04.2024, 06:32
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту

Сайти випускників

Мир професій

Мир спорту

Мир авто

Мир музики

Таємниці історії

Foto щоденник

Синоптик


Карта

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » Архів матеріалів

Журнал "Відкритий урок: розробки, технології, досвід" надає можливість кожному педагогу опублікувати на сторінках журналу власні авторські матеріали. Усі учасники Форуму можуть отримати на поштову адресу сертифікат про публікацію матеріалу в журналі "Відкритий урок: розробки, технології, досвід". Для публікації у журналі приймаються розробки уроків, розробки позакласних заходів, дидактичні матеріали, статті та інші матеріали вчителів. Найкращі матеріали, які надійдуть до редакції у рамках Форуму, будуть опубліковані на сторінках журналу "Відкритий урок: розробки, технології, досвід". Всі інші матеріали будуть депоновані (у журналі буде опубліковано анотацію з посиланням на ... Читати далі »

Просмотров: 1153 | Добавил: Светлана | Дата: 09.08.2012

Згідно з графіком, затвердженим Міністерством освіти, навчальний рік розпочинається 1 вересня святом "День знань".

Як повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки, молоді та спорту, у 2012/2013 навчальному році навчальні заняття будуть організовуватись за звичайною семестровою системою: І семестр – з 1 вересня по 28 грудня, ІІ семестр – з 14 січня по 24 травня (25 для шкіл, які працюють за шестиденним робочим тижнем).
Відповідно до затверджених навчальних планів, новий навчальний рік має розпочатися проведенням свята "День знань" у суботу, 1 вересня.

Закінчується навчальний рік проведенням навчальних екскурсій у 1-4 класах (27-30 травня), навчальних екскурсій та практики у 5-8 і 10 класах (27 травня-7 червня) і дер ... Читати далі »

Просмотров: 662 | Добавил: Helena | Дата: 09.08.2012 | Комментарии (0)

Організатори Всеукраїнського конкурсу, видавництво "Пегас" прагнуть розвивати особистість в дітях, сприяти їхньому всебічному розвитку, тому переможці даного конкурсу не тільки отримають гарні призи – дитячі книжки видавництва, але й матимуть змогу брати безпосередню участь у створенні книжок! Це багатогранний конкурс для всіх, хто хоче продемонструвати свої таланти та здібності.

... Читати далі »

Просмотров: 650 | Добавил: NatVik | Дата: 05.08.2012

ВНИМАНИЕ!
ХI Открытый фестиваль детских и молодежных СМИ Украины в Донбассе «Жми на RECord!» 
Фестиваль пройдет с 20 по 23 сентября на базе областного детско-молодежного санаторно-оздоровительного комплекса "Перлина Донеччини".

(г. Святогорск Донецкой области)

Ознакомится с положением, отправить заявку на участие можно здесь http://dodmc.dn.ua/
Просмотров: 948 | Добавил: Mafyne4ka | Дата: 01.08.2012

Звернення до населення у період сухої та спекотної погоди

Шановні громадяни! На території Донецької області встановилась суха та спекотна погода з найвищим 5-м класом пожежонебезпеки. У зв’язку з цим значно зросла кількість пожеж в лісах та сільгоспугіддях, займання сухої трави, очерету та сміття. Пожежі завдають великих збитків державі та навколишньому середовищу. Протягом травня-липня 2012 року в області на відкритих територіях вже зафіксовано більше 270 пожеж на площі понад 283 га, а у державному лісовому фонді області сталося 10 пожеж загальною площею близько 2,38 га. Лише за добу 29 липня в області сталося 126 пожеж! В екосистемах – 25, площею 52,9 га, лісових пожеж – 7, площею 0,34 га. Навіть маленька іскра, незагашене вогнище, кинута сигарета або необачно залишені сірники у руках дітей, мож ... Читати далі »

Просмотров: 920 | Добавил: Helena | Дата: 31.07.2012 | Комментарии (0)

На Украине участились случаи нападения гадюк на людей. Более 10 человек попали в реанимацию после укусов ядовитых змей. Министерство здравоохранения Украины закупило в России более 500 доз противоядия для спасения пострадавших от укусов. Подробности о нашествии гадюк - у корреспондента радио "Вести ФМ" Владимира Синельникова.
Мнение экспертов однозначно: активизация гадюк связана с жарой. Змеи, как известно, существа холоднокровные, и температура их тела полностью зависит от температуры окружающей среды. Чем теплее - тем им лучше: они добры энергичны, активней охотятся и размножается. Жаркая и сухая погода, которая установилась на Украине в мае и июне, как нельзя лучше подходит гадюкам.
Наибольшее количество нападений на людей отм ... Читати далі »
Просмотров: 676 | Добавил: Татьяна_Sokolskaj | Дата: 29.07.2012 | Комментарии (0)

Коварные солнечные лучи и высокая температура могут стать причиной таких неприятностей как тепловой и солнечный удары.
Каковы первые признаки перегрева организма, а также как предотвратить его неприятные последствия?

Шаг 1

Основные причины солнечного и теплового ударов - высокая температура и длительное нахождение под прямыми солнечными лучами без головного убора . Сопутствующие  причины - духота, длительное нахождение в непроветриваемом помещении, алкогольное опьянение.
Когда признаки перегрева организма  налицо, первое, что нужно сделать – максимально охладить организм, если есть возможность, приложить в голове лед, или просто уйти от прямых солнечных лучей ... Читати далі »

Просмотров: 424 | Добавил: Helena | Дата: 29.07.2012 | Комментарии (0)

Міністерство освіти вважає, що керівникам шкіл необхідно переглянути систему роботи шкільних психологічних служб

Таке рішення викликане результатами опитування дітей віком 10-17 років, що були оприлюдненні Уповноваженим Президента України з прав дитини у червні поточного року. У Міносвіти зазначають, що аналіз опитування дітей засвідчив, що кожна друга дитина зазначає порушення або недотримання прав, які мають бути гарантовані в суспільстві.
Зокрема, 56% дітей вважають, що в країні порушується право на захист від жорстокості, знущання, брутального поводження. 52% вважають, що існують випадки сексуальної експлуатації дітей, 47% - що діти піддаються трудовій експлуатації.

48% дітей висловили думку, що порушується право дітей на висловлювання власно ... Читати далі »

Просмотров: 501 | Добавил: психолог | Дата: 23.07.2012 | Комментарии (0)

Нова постанова Кабінету Міністрів України передбачає введення посади асистента вчителя загальноосвітнього навчального закладу з інклюзивним навчанням

Як повідомляє прес-служба Кабміну, розроблення нормативно-правового акта зумовлено необхідністю уведення в загальноосвітніх навчальних закладах з інклюзивним навчанням посади асистента вчителя. Таку посаду може обіймати особа, яка має педагогічну освіту та пройшла курсову перепідготовку щодо роботи в умовах інклюзії.

Основні завдання асистента вчителя загальноосвітнього навчального закладу з інклюзивним навчанням полягають в адаптації змісту та методів навчання до можливостей і потреб дитини з особливими освітніми потребами та застосування під час уроку системи корекційних заходів, спрямованих на опанування навчал ... Читати далі »

Просмотров: 646 | Добавил: Helena | Дата: 20.07.2012 | Комментарии (0)

Визначено ТОП-10 ВНЗ, які станом на 8 годину 13 липня замикають рейтинг вишів за кількістю поданих заяв. Найменше заяв отримали такі навчальні заклади:

  1. Ржищівський індустріально-педагогічний технікум
  2. Уманський гуманітарно-педагогічний коледж ім. Т. Г. Шевченка
  3. Український фінансово-економічний інститут Класичного приватного університету
  4. Новоушицький технікум Подільського державного аграрно-технічного у ... Читати далі »
Просмотров: 500 | Добавил: Helena | Дата: 17.07.2012 | Комментарии (0)

Всеукраїнський фестиваль дитячої поезії (далі - Фестиваль) проводиться Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України за участю творчих спілок, провідних дитячих поетів і відомих митців. Завданнями Фестивалю є:
  • відновлення у суспільстві і в дитячому середовищі інтересу до поезії як джерела духовних та естетичних цінностей і одного з важливих факторів виховання творчої особистості;
  • активізація творчого потенціалу дітей, виявлення і розвиток юних талантів (талановитих дітей дошкільного віку та молодших школярів).
  • популяризація кращих вітчизняних творів та сучасних авторів, поповнення фондів дошкільних та ... Читати далі »
Просмотров: 741 | Добавил: NatVik | Дата: 16.07.2012

Вот и лето! Чего ждали от него мальчишки и девчонки ОШ №6? Конечно же, открытия школьного лагеря! В этом году, чтобы не отставать от спортивной жизни страны, лагерь получил название «Чемпионы». И девиз соответствовал этому названию: « Украина, не робей, иди к победе веселей!» Да и названия отрядов говорят сами за себя: «Кеды», «Спортышки», «Гол», «Экстремалы». Чтобы ребятам было интересно, отрядные вожатые придумывали спортивные девизы, украшали классные комнаты и спальни. Да-да, у наших детишек был тихий час! Как в старые добрые времена каждый день на утренней линейке по флагштоку поднимался флаг лагеря. В первый день, день знакомств, в небо взмыл шарик желаний. Несомненно, одно из них – интересно и весело провести время – сбылось. Сколько замечательных мероприятий было ... Читати далі »
Просмотров: 742 | Добавил: Albin@ | Дата: 10.07.2012 | Комментарии (0)

Уважаемые родители, учащиеся и все, кто заинтересован в том, чтобы сделать учебно-воспитательный процесс в нашей школе более продуктивным, результативным, насыщенным, могут задать любой проблемный вопрос, внести предложение, поделиться мнением в разделе "Гостьова книга" (см. Меню сайта). Администрацией и советом школы будут изучены все ваши предложения, обсуждены на августовском педсовете и, в случае их приемлемости, будут включены в план работы школы.
Просмотров: 658 | Добавил: Татьяна_Kulik | Дата: 04.07.2012

Дмитро Табачник радить абітурієнтам користуватися електронною системою вступу до вищих навчальних закладів, зазначаючи, що міністерством враховані неточності минулого року. Дмитро Табачник заявив, що вищі навчальні заклади, які не підключаться до Єдиної державної електронної бази з питань освіти, за допомогою якої здійснюватиметься робота системи Електронний вступ, порушуватимуть рівність та прозорість умов прийому.
"Хочу сказати, що всі ті, хто не підключиться до Єдиної державної електронної бази з питань освіти вчасно, будуть порушувати рівність і прозорість Умов прийому. Тому близько 30 вищих навчальних закладів, зокрема, це в основному недержавні, комунальні і деякі філії – вони повинні це здійснити за ... Читати далі »

Просмотров: 775 | Добавил: Helena | Дата: 30.06.2012 | Комментарии (0)

28 июня 1996 года Верховная Рада Украины приняла новую Конституцию Украины - первую Конституцию независимого украинского государства. Депутаты работали над проектом, оставаясь в сессионном зале всю ночь с 27 на 28 июня. Парламентарии учли замечания Президента Украины, а также поддержали все спорные статьи проекта - о государственных символах у Украины, о государственном украинском языке, о праве частной собственности в Украине. Принятие конституции закрепило правовые основы независимой Украины, ее суверенитет и территориальную целостность. Принятие конституции было важнейшим шагом в обеспечении прав человека и гражданина, содействовало дальнейшему повышению международного авторитета Украины на мировой а ... Читати далі »
Просмотров: 486 | Добавил: Olya | Дата: 26.06.2012

181 дитина поїде до Всеукраїнського освітнього табору «Майстерня успіху!». Фонд братів Кличків підбив підсумки Конкурсу на участь у Всеукраїнському освітньому таборі «Майстерня успіху!», який відбудеться з 9 по 23 серпня на оздоровчій базі під Києвом. З понад 1160 анкет, які надійшли з усіх куточків України, жюрі обрало 181, серед яких анкета учениці нашої школи Гонтарєвої Марії. Ми щиро вітаємо її, бажаємо гарного відпочинку та творчих успіхів!   «Всі без винятку конкурсанти дуже талановиті та активні, тому відбір був серйозний та ретельний. Нас приємно вразили діти, які захоплюються різними видами спорту, проводять наукові дослідження, вивчають мови, точні науки, образотворче мистецтво, цікавляться культурою й традиціями інших нар ... Читати далі »

Просмотров: 648 | Добавил: Helena | Дата: 26.06.2012

Американські вчені стверджують, що батьки не повинні уникати сварок зі своїми дітьми в перехідному віці. Виявляється, це – підліткам на користь. Відстоюючи свою думку, діти навчаються протистояти негативному впливу оточуючих людей. Підлітки, які сперечаються з батьками, вміють сказати «ні», коли їм пропонують скуштувати алкоголь або наркотики. Цей висновок зробили  на основі дослідження, яке охопило 150 підлітків. Вступаючи в полеміку з матір’ю або батьком, діти набувають упевненості в собі, а також розвивають комунікативні навики. Вчені навіть рекомендують батькам активно вступати у вербальні сутички зі своїми дітьми-підлітками. Тихі, слухняні хлопці і дівчата не вміють протистояти тиску ровесників, а отже, їх легше можна залучити до небезпечних занять. Але, долаючи дитячу непокору, батьки мають подавати хороший приклад: використовуват ... Читати далі »
Просмотров: 659 | Добавил: психолог | Дата: 24.06.2012 | Комментарии (0)

Дипломи 210 ВНЗ з 25 країн світу визнаватимуться в Росії автоматично. Відповідне розпорядження уряду РФ опубліковане в "Російській газеті".У квітні цього року було підписано постанову, згідно якій випускникам зарубіжних ВНЗ, що входять до 3 найбільш авторитетних світових рейтингів, не доведеться більше проходити в Росії додаткову процедуру визнання диплома."Тоді йшлося про перших 300 позицій в трьох престижних міжнародних рейтингах ВНЗ – про академічний рейтинг університетів світу (Academic Ranking of World Universities), Світовий рейтинг університетів (QS World University Rankings) і рейтинг університетів світу Times (The Times Higher Education World University Rankings)", – уточнюється в замітці видання "Російська газета".Найбільше в переліку американських (66) та англійських (30) університетів, саме в ці країни ... Читати далі »

Просмотров: 572 | Добавил: Helena | Дата: 24.06.2012 | Комментарии (0)

У понеділок 25 червня абітурієнти отримають можливість роздрукувати інформаційну картку до сертифіката ЗНО, в який буде зазначено результати тестування отримані учасником.

Нагадаємо, сертифікат ЗНО є документом, що засвідчує факт проходження абітурієнтом зовнішнього оцінювання, а результати тестування з усіх предметів, з яких абітурієнт проходив тестування, зазначаються в інформаційній картці, що є додатком до сертифіката.
На персональних інформаційних сторінках абітурієнтів на сайті УЦОЯО о ... Читати далі »

Просмотров: 581 | Добавил: Helena | Дата: 21.06.2012 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 39 40 41 42 43 ... 59 60 »
Інтернет - безпека

Правова освіта

Наша бібліотека

Новини життя

Пошук

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Форум-конференція
  • Твоє віртуальне життя (63)
  • Музыкальный форум. (83)
  • Журнал "Дніпро" запрошує літературні таланти! (28)
  • «100 человек, которые изменили ход истории» (114)
  • Державна атестація - 9 клас (56)
  • Твій вибір професії (102)

  • Архів записів

    Друкувати сторінку


    1 вересня
    1 вересня
    1 вересня
    1 вересня
    1 вересня
    1 вересня
    Copyright MyCorp © 2024